• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

CPAP maskers voor de behandeling van slaapapneu (53)

Merken
Het CPAP masker is en blijft het belangrijkste element in een slaapapneu behandeling. CPAP maskers zijn beschikbaar in drie verschillende categorieën zoals neusmaskers, mond en neusmaskers en intranasale maskers.

Wat is een CPAP masker ?

Het CPAP masker is het belangrijkste element in de behandeling van een slaapapneu syndroom. Er bestaan drie verschillende categorieën. De meeste courante vorm zijn de neus CPAP-maskers gevolgd door mond- en neusmaskers en intranasale maskers. Een goede tot perfecte afdichting van het CPAP masker is essentieel voor een doeltreffende CPAP therapie. Het CPAP masker moet perfect passen. Er zijn verschillende afmetingen beschikbaar (Small - Medium - Large). De juiste keuze van een CPAP masker minimaliseert de neveneffecten van de therapie zoals lekken, irritatie van de huid, ....  Bij de behandeling moet er ook voor worden gezorgd dat de uitgeademde CO2-rijke lucht vlot kan worden afgevoerd. In uitademingsystemen zijn gaten, inkepingen of poriën aangebracht, waar de uitgeademde lucht effectief door kan worden gespoeld. Hoe minder geluid de afgevoerde lucht veroorzaakt, hoe aangenamer het gebruik voor de patiënt en partner is. Het CPAP masker wordt met een passende hoofdbevestiging op zijn plaats gehouden. 

 

Het onderhouden van het masker :

Het zachte deel van het masker (in contact met uw huid) moet elke dag schoon gemaakt worden. Daarvoor gebruikt u een schone vochtige doek met warm water en zachtig afwasmiddel.  Goed spoelen achteraf. Wekelijks het masker uit elkaar halen en alle onderdelen schoonmaken in lauw water met zachte afwasmiddel. De hoofdband moet ook gewassen worden (maximum 30°).

Lees meer
Toon 1 - 24 van 53